5 de juliol de 2020
17:36

Jordi Gilabert presenta avui a Vinebre la novel·la “A dellà del riu”

2019-08-28T15:59:34+02:0028 d'agost de 2019|Cultura|

Aquesta nit tindrà lloc a Vinebre la presentació del llibre “A dellà del Riu” obra del professor d’Història Jordi Gilabert Tomàs, de Deltebre, i que va endur-se el XXXVI Premi de Narrativa Ribera d’Ebre.

“A dellà del riu”, la primera novel·la d’aquest professor, recentment jubilat, narra les vicissituds i la vida d’una família del Delta entre el 6 d’octubre de 1934 i l’any 1941, “ambientada en les duríssimes conseqüències d’una guerra i una repressió franquista de la qual els protagonistes no entenen res i que els cau a sobre”.

La ficció que permet el gènere literari de la novel·la és, per a Gilabert, “l’única manera d’arribar a l’ànima del dolor i explicar una realitat tan complexa” com és la Guerra Civil i els primers anys de la dura postguerra. A més, la particularitat de l’obra guanyadora és que està escrita amb lèxic ebrenc, un “patrimoni immaterial molt important de la llengua catalana i essencial per la nostra cultura” que Gilabert aprofita per reivindicar.