Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (02/09/19)

 

L’Ajuntament de Deltebre està buscant finançament amb fons europeus per tal de poder dur a terme la prova pilot del sistema de dics submergibles davant la costa del municipi. La proposta, impulsada des del consistori, consisteix en un sistema de dics intel•ligents de neoprè que s’inflen amb l’aigua del mar en cas de temporal de llevant reduint l’impacte de les onades sobre la costa permetent així la contenció de la línia de la costa i a l’hora la regeneració de les platges.
L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha insistit que aquesta és una solució innovadora per a la qual s’està buscant finançament.

Avui dilluns es complix un any que va entrar en vigor la prohibició de pas de camions en diversos trams de l’N-340, entre ells el tram ebrenc entre Alcanar i l’Hospitalet de l’Infant. La mesura, destinada a reduir la sinistralitat i a millorar la fluïdesa del trànsit, ha acumulat més d’1,3 milions de desviaments de camions cap a l’autopista, segons les dades del Ministeri de Foment i que ha avançat l’ACN, això significa desviar 4.361 camions al dia.

La setmana passada va començar la collita de sal a la punta de la Banya, a les salines de la Trinitat amb la previsió d’assolir una producció de 90.000 tones, una xifra lleugerament inferior a la de l’any passat.

El Club Nàutic Flix s’ha proclamat Campió de Catalunya de Llagut en el campionat disputat este cap de setmana a Sant Jaume d’Enveja i en el que han participat més de 500 remers de clubs d’arreu de Catalunya. El remers del Xino Xano s’han hagut de conformar amb el quart lloc per darrera del Rem Badalona i del Vent d’Estrop de Cambrils.

A partir d’este dilluns 2 de setembre, el Centre Esportiu del Delta obrirà les seves portes des de les 7.00 h del matí fins les 21.30 h de la nit. També a partir d’avui es posa en marxa els nous horaris de les classes dirigides que es poden consultar al web del centre esportiu del Delta.

Demà dimarts, 3 de setembre, es realitzarà la darrera Caminada nocturna de la temporada d’estiu. En este cas, el recorregut es realitzarà pel Passeig del Riu. L’hora de trobada serà a les 21.30 hores a l’Ajuntament de Deltebre.