Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (03/09/19)

 

L’Institut de Deltebre estrena este curs nova direcció amb Anna Bertomeu al capdavant. Bertomeu emprèn ara el repte de dirigir l’Institut, el tercer més gran del Baix Ebre amb una matrícula de més de 650 alumnes d’Eso, Batxillerat i cicles formatius i una plantilla de 66 professors. Bertomeu ha explicat que el seu principal objectiu serà continuar millorant els resultats acadèmics i també implantar noves estratègies per millorar la convivència a l’Institut. Enguany el centre ha incrementat una línia a primer d’Eso per fer front a l’increment d’alumnat.

L’artista de Deltebre, Cristina Iglesias, comença esta setmana les retransmissions en directe del procés de creació del conjunt d’escultures que formaran part de la futura plaça de les Dones, ubicada a l’antic espai de Mobles Delta. L’artista té previst esculpir fins a quatre escultures de resina a escala real que simbolitzaran la força i la llum de la dona del Delta.
Estes escultures seran el primer exemple al món d’escultura pública hiperrealista en un espai exterior. Cada escultura comptarà amb més de 40 capes de resina esculpida que s’haurà de pigmentar capa a capa i tot el procés de creació, que es preveu que dure uns 6 mesos, serà retransmès en directe a través del perfil d’Instagram de Babyclon que compta amb més de 200.000 seguidors. Es podrà veure des dels esboços inicials fins a la instal•lació de les escultures a la plaça de les dones.

L’agenda d’este cap de setmana a Deltebre es presenta carregada d’actes. Dissabte a partir de les 17:00h hi haurà una trobada de Grups de Batucada, organitzada per l’Associació Cultural i de Percussió Batu’Cava, a la Plaça Coliseum i a partir de les 18:00h es farà una rua pels carrers de la població. A més, diumenge HI haurà una nova edició del mercat Fora Estocs, organitzada per Fecotur, i en la que els comerços de la població trauran al carrer productes a preus rebaixats.El mercadet es farà al carrer Sebastià Juan Arbó, a l’entorn del mercat de la Cava. També este cap de setmana es celebrarà els 30 anys del Club Patí Deltebre amb un festival especial al Centre Esportiu del Delta dissabte a la nit.

Este divendres es farà una sessió de cinema a la fresca sota el Pont lo passador amb la projecció de la pel•lícula Bohemian Rapsody que explica la vida i trajectòria de Freddy Mercury cantant de Queen. La projecció serà a partir de les 9.30 hores sota el pont lo Passador.