Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (18/09/19)

 

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, serà amb tota probabilitat este divendres el president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques l’ACM, una entitat que agrupa 934 dels 947 municipis catalans, a més de tots els consells comarcals, les quatre diputacions i altres ens municipals. Ahir dimarts acabava el termini de presentació de candidatures per optar a la presidència de l’ACM i la candidatura de l’alcalde de Deltebre ha estat l’única que s’ha presentat.

El Delta de l’Ebre es troba immers ja en la campanya de la sega de l’arròs. Enguany es preveu una campanya molt bona tant en quantitat com en qualitat.
La sega va començar a principis de setembre amb la recol•lecció de les varietats més primerenques com el bomba que enguany està donant rendiments molt bons als pagesos. Pel que fa a la resta de varietats el gruix de la sega ha començat esta setmana amb una mica de retard perquè la maduració de la planta ha anat endarrerida per les baixes temperatures del mes de maig. Els pagesos destaquen també que l’arròs ha sobreviscut l’estiu sense cap atac de fongs el que garantix la qualitat del gra.

El govern espanyol ha aprovat reduir en un 6% la concessió d’aigua del minitransvasament a Tarragona. Amb este ajust la concessió DE CAT passarà dels 100,27 hectòmetres cúbics anuals als 94,71. Segons el Consorci d’aigües la reducció de la concessió suposarà un estalvi de mig milió d’euros del t del cànon de derivació que es recapta i s’ingressa a l’administració hidràulica, és a dir, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre.