Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (19/09/19)

 

Deltebre acollirà els dies 23 i 24 d’octubre el II Fòrum ENS (Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat), que aplegarà al Centre Fluvial del Delta, al voltant de 200 professionals del sector de l’ecoturisme català. La jornada tindrà per lema ‘Ecoturisme tot l’any’ amb l’objectiu d’afavorir la desestacionalització del sector turístic i en concret el relacionat amb la natura i l’entorn. La trobada comptarà amb un programa molt complet que inclourà ponències, taules de debat, sessions de treball participatives, una àgora de projectes i activitats pel Delta. Una de les activitats més esperades d’aquesta nova edició és la ja confirmada masterclass amb el mexicà Hector Ceballos-Lascuráin. Considerat pare del terme “ecoturisme” i tot un referent mundial en esta temàtica.

Gaudir i difondre la Música feta amb el vent, i els seus instruments. Este és el principal objectiu del International Music Festival Ebre Terra de Vent que este cap de setmana arriba a Deltebre amb dos concerts divendres i dissabte a la nit a la plaça Mossèn Gabriel Zapater. Divendres actuarà la banda de jazz Swingbirds Trio, i dissabte a la nit serà el torn del jazz i jazz-fusió amb Funkcionality. Els concerts estan patrocinats per cafeteria Nicanor i compten amb el segell d’Acadèmic, els organitzadors del prestigiós Festival de Jazz de Tortosa.

Pràcticament una dècada després, el Govern de la Generalitat ha tornat a convocar el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya 2020-2024, el PUOSC. Dotat amb 250 milions d’euros té com objectiu impulsar accions per afavorir el desenvolupament econòmic al territori i generar més oportunitats al món local. En el cas de les Terres de l’Ebre hi poden optar els 52 municipis, els consells de les 4 comarques i 5 EMD.

Este diumenge es disputa la Cursa del Pont de Deltebre, novena prova puntuable del circuit Running Sèries de les Terres de l’Ebre, organitzada per Unitik en col•laboració amb l’Ajuntament de Deltebre, amb sortida a les 9:30, des de la plaça 20 de maig. S’han convocat dos curses de 5 i 10 quilòmetres, i també una marxa de 5km i una cursa kids per als més menuts.