Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (23/09/19)

 

Els centres educatius de Deltebre s’han sumat a Les mobilitzacions pel clima promogudes a tot el món pel moviment Fridays for Future. Amb l’objectiu de conscienciar la comunitat educativa i la ciutadania de la situació d’emergència climàtica en la que viu el planeta, els més de 1.600 escolars de Deltebre participaran divendres en un marxa i una acció al pont lo Passador.

Amb un suport del 95% dels vots emesos, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, va ser proclamat divendres president de l’Associació Catalana de Municipis. La candidatura de l’alcalde de Deltebre va ser l’única que es va presentar per presidir l’entitat municipalista i va rebre el suport de 253 vots a favor dels 265 emesos. En el seu primer discurs com a president de l’ACM, l’alcalde de Deltebre, es va marcar com a objectiu prioritari del mandat, crear una única entitat municipalista a Catalunya, amb la fusió amb la Federació de Municipis de Catalunya, la FMC.

El passat divendres va presentar-se a la biblioteca delta de l’Ebre, la novel•la ‘A dellà del riu’ de Jordi Gilabert, en una sala Eliseo Vives plena de gom a gom. En una entrevista al recapte de Ràdio Delta, Jordi Gilabert, ha explicat que la novel•la és el resultat de la necessitat que tenia d’explicar com la gent del delta de l’Ebre va viure la Guerra Civil espanyola.

ESPORTS La Cava s’ha situat colíder de la tercera catalana després de guanyar este cap de setmana 1 a 2 a l’Arnes. La cava suma ja tres victòries consecutives en este inici de lliga i suma 9 punts, juntament amb el Remolins Bítem, líder de tercera. Més malament ha començat la lliga per al Jesús i Maria que va perdre 1 a 0 davant l’Ametlla de Mar que és quinzè amb un punt a la classificació.
Pel que fa a la quarta catalana la Cava B va estrenar-se amb victòria, 1 a 0 davant l’Ebre Escola esportiva.