Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (09/10/19)

 

L’Ajuntament de Deltebre implanta un nou sistema de neteja de contenidors al servei de recollida d’escombraries. Des d’esta mateixa setmana els camions d’escombraries de la recollida de la brossa incorporaran també una caixa de rentat que permetran la neteja i desinfecció dels contenidors, per dins i per fora.

Este passat cap de setmana es va presentar el Jovent Republicà de Deltebre, un nou moviment polític vinculat a les joventuts d’Esquerra Republicana i amb Lucia Pagà com a portaveu.

El grup municipal d’ERC-Més Deltebre presentarà una moció per debatre’s al ple ordinari de la setmana que ve i que insta al govern de la Generalitat a arranjar les voreres de l’actual carrer 1 d’Octubre (antic carrer Girona) des de la TV-3454 fins al carrer Jaume I el Conqueridor. A més els republicans plantegen que l’Ajuntament de Deltebre pugue participar en l’elaboració del projecte de millora que hauria de contemplar a més de l’arranjament de voreres, el canvi de la il•luminació, la substitució dels arbres existents per una altra tipologia i espais de lleure, l’adaptabilitat per a persones amb dificultats de mobilitat reduïda i un carril bici que connecti amb el passeig del riu. Els republicans presentaran una altra moció al Ple per instar les companyies elèctriques a la retirada progressiva de les línies de mitja i alta tensió a cost zero pels veïns del municipi.

Esta setmana finalitza el Pla de Foment per l’Ocupació que ha impulsat la Diputació de Tarragona amb la col•laboració del Consell Comarcal del Baix Ebre, a través del qual s’han contractat cinc persones desocupades majors de 45 anys per fer treballs de manteniment de la Via Verda, el Camí Natural de l’Ebre i la seu del Consell Comarcal del Baix Ebre.