Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (10/10/19)

 

Les societats de caçadors del Delta de l’Ebre participaran d’un projecte de monitorització de les aus aquàtiques cinegètiques del delta per conèixer millor l’estat de les poblacions de les aus aquàtiques i per tant poder adaptar l’activitat de la caça a l’estat real de les poblacions. El projecte està enfocat a aconseguir que l’activitat cinegètica estigui basada en coneixements cientificotècnics de les espècies i fer un ús sostenible del recurs, a la vegada que busca implicar els caçadors en el seguiment de les poblacions d’aus.

Comença el compte enrere per al II Fòrum d’Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat, que se celebrarà a Deltebre els dies 23 i 24 d’octubre. Més de 30 ponents i referents nacionals i internacionals participaran en la trobada en la que s’espera la participació de més de 200 professionals de l’ecoturisme a Catalunya.

Un total de 93 famílies de Deltebre van ser usuàries durant el 2018 del servei de Tiquet Fresc del Consell Comarcal del Baix Ebre una iniciativa que permet complementar la dieta de les persones que es troben en el llindar de pobresa amb productes frescos. Enguany, el Consell Comarcal del Baix Ebre destinarà 48.175 euros al projecte Tiquet Fresc, que està finançat amb una aportació de 20.000 euros per l’Obra Social de la Caixa.

El Grup Municipal D’ERC Més Deltebre demanarà, a través d’una moció al ple del mes d’octubre, la constitució d’una comissió pública que garantisca la pluralitat dels mitjans de comunicació públics locals. Els republicans han estat molt crítics amb l’ús partidista que, segons ells, fa el govern d’Enlairem de les xarxes socials de l’Ajuntament i de l’equip de comunicació.

Un total de cinquanta persones han participat en un curs de cuina japonesa a les instal•lacions d’EbreTerra a Deltebre, que ha anat a càrrec de l’empresa e-Forma’t amb la col•laboració del Consell Comarcal del Baix Ebre.