Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (15/10/19)

 

Desenes de persones es van concentrar ahir a la tarda a l’Ajuntament de Deltebre en rebuig a la sentència del Procés que condemna els líders independentistes empresonats pel delicte de sedició amb penes de presó d’entre 9 i 13 anys. En l’acte el locutor de Ràdio Delta i poeta, Eduard Carmona, va llegir el manifest unitari de l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència i que posa de manifest el rebuig a la sentència i que reclama la llibertat immediata dels presos i preses polítiques. A l’acte hi van assistir els regidors del govern d’Enlairem Deltebre i d’Esquerra Republicana- Més Deltebre, així com membres de l’assemblea de la CUP, a més de desenes de ciutadans.
Ahir les protestes van ser generalitzades a tot el territori i la manifestació unitària de Tortosa va concentrar més de 3.000 persones, a més hi va haver protestes multitudinàries a Amposta o la Ràpita. La Taula per la Democràcia, que agrupa partits i entitats independentistes, ha convocat per avui dos actes més de protesta un a les 19.30 al pont de l’Estat de Tortosa i un altre a les 21.00h al pavelló 1 d’Octubre d’Amposta.

L’activitat institucional de l’Ajuntament de Deltebre ha quedat suspesa durant 72 hores arran de la sentència del Procés i ha quedat ajornada la taula d’experiències prevista per avui coincidint amb el dia mundial de la dona rural. L’acte es farà el dijous dia 19.

En el marc del Pla de Lluita contra l’expansió del cargol poma al delta de l’Ebre, enguany i, per primera vegada, s’ha instal•lat una càmera de videovigilància al pont lo Passador coincidint amb la temporada de la sega de l’arròs i el xafat dels rostolls al Delta de l’Ebre per controlar la neteja obligatòria de la maquinària agrícola i evitar la propagació del cargol poma.

El Centre Ebreterra acull esta tarda una taula rodona de la Campanya pels Sediments en la que hi participaran dos activistes de Guatemala, dos defensores de drets humans i representants de comunitats assetjades per empreses hidroelèctriques i mineres.

L’ocupació al sector de la gran distribució comercial ha crescut un 27,5% a Terres de l’Ebre, l’augment més elevat de tot Catalunya, segons es recull a l’Anuari de la Distribució comercial que elabora cada dos anys la Direcció General de Comerç