Els càrrecs electes de les Terres de l’Ebre han reclamat aquest dimecres al vespre des de Xerta la llibertat dels presos polítics catalans condemnats pel Tribunal Suprem.

En un acte celebrat en un Casal Xertolí ple de gom a gom i amb la presència del president del Parlament, Roger Torrent, els alcaldes de les quatre capitals de comarca de les Terres de l’Ebre han estat els primers a intervenir per rebutjar una sentència que han coincidit a qualificar de “totalment injusta”.

Després de la intervenció de les representants de la CUP i Movem, dels presidents i presidentes dels quatre consells comarcals de les Terres de l’Ebre i del delegat del govern de la Generalitat, el president del Parlament, Roger Torrent, ha estat contundent. “La condemna a Carme Forcadell és un acte miserable perquè tramitar iniciatives parlamentàries no és delicte, és el que han de fer els presidents de tots els parlaments democràtics del món perquè és donar veu a la gent del poble”, ha dit.

Posteriorment, prop de 2.000 persones es van aplegar a la plaça de l’ajuntament de Xerta convocades per la Taula per la Democràcia per reclamar rebutjar la sentència del Tribunal Suprem.