Molts factors adversos es van aliar en contra dels interessos blanc-i-blaus en el que va significar la primera derrota del campionat del CD la Cava aquesta temporada. S’enfrontaven els dos líders imbatuts de la categoria, un Remolins-Bítem que restava sense encaixar cap gol i un La Cava que buscava donar el cop d’efecte i ratificar-se amb les opcions que aquesta temporada el situen com a un dels candidats ferms a l’ascens.

El partit va arrencar amb una jugada que assestava un cop psicològic quan als quatre minuts de joc una triangulació perfecta del conjunt local la centrada Villarroya des de banda dreta que culminava Balada a l’interior de l’àrea amb una rematada potent a la que no podia fer res Figo. Als setze minuts, en la primera aproximació a l’àrea local, es reclamava una jugada dubtosa a l’interior de l’àrea en que es reclamava un penal favorable a la Cava que l’àrbitre molt ben situat en aquesta acció, va decidir no xiular-lo. Quatre minuts més tard nova acció d’atac local quan en una falta penjada per Moha al segon pal, es provocava un refús enrera i Balada rematava des del punt de penal de primeres desviant un defensor amb el cos, quan ja es cantava el gol. Aquest era el vagatge ofensiu dels dos equips en un primer temps molt igualat i on s’imposava el respecte entre ambdós conjunts.

A la represa, s’enduria més el partit amb continues interrupcions i reiterades faltes d’amdós conjunts. La primera aproximació clara, va acabar amb polèmica. Smayl marxava en un slàlom de fins a cinc jugadors locals i arribant fins a la frontal on feia l’assistència cap a Youness, que es quedava completament sol davant del porter local al que en la continuacio de la jugada havia batut, i assenyalava la falta i mostra la targeta davant les protestes visitants per no haver aplicat la llei de l’avantatge. Del possible empat, es va passar al 2-0. Tan sols tres minuts més tard, una combinació a tres quarts de camp entre Moha i Balada deixava al davanter centre completament sol contra el porter Figo al que trencava i marcava a porta buida.

Tot i que el cop psicològic encaixat ho va seguir intentant el conjunt blanc-i-blau per enganxar-se al partit, amb una jugada personal per banda esquerra de Smayl que marxa dos defensors i assisteix a Manuel que el deixa sol pel carril central i connectava una rematada que anava al mateix escaire, però el porter Aleix Reolit volava literalment per evitar el gol de la Cava. La rèplica local arribava amb un penal molt discutit. Abelló s’internava a l’àrea i quan entrava a l’àrea el defensor visitant se llançava al terra traent clarament la pilota, però enganyava a l’àrbit que assenyalava el punt fatídic. Emili llençava el penal però Figo el parava amb els peus i el rebuitg dins l’àrea li caia a Abelló que rematava potent trobant al porter altre cop (78′).

La tensió va anar en augment en el tram final i a cinc minuts del final es produia una batussa multitudinària que l’àrbitre saldava amb una groga només.

Toca girar pàgina i començar a pensar en el proper compromís en que rebran al Camp Nou de la Cava al Santa Bàrbara, equip que ha començat la lliga molt bé situant-se segon classificat. Serà diumenge a partir de les 17 hores de la tarda. Per la seva part el líder Remolins-Bítem visitarà al cinquè classificat, el Flix, dissabte a partir de dos quarts de cinc de la tarda.