Més de 700 alcaldes i alcaldesses de tot el país i de diferents sensibilitats polítiques van mostrar dissabte al matí en un acte al Palau de la Generalitat el rebuig total a la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem als representants institucionals i de la societat civil que van fer possible el referèndum de l’1-O. En l’acte, organitzat per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), va assistir l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, com a president de l’ACM, i també el portaveu del govern municipal Andreu Curto i el tinent d’alcalde Carlos Serra en representació de l’Ajuntament de Deltebre.

Els representants del món local van lliurar al President de la Generalitat, Quim Torra, les mocions aprovades en els seus consistoris al llarg d’estos últims dies i en la qual, a banda de rebutjar la sentència, demanen també l’amnistia per als presos i exiliats polítics. En total, 839 ens locals catalans (dels quals 793 són ajuntaments) han aprovat el text de rebuig.

En l’acte, l’alcalde de Deltebre i president de l’ACM, Lluís Soler, va dir  “prou” a les sentències que condemnen “l’anhel de llibertat” i, dies després de l’escorcoll que ha patit esta setmana la seu de l’entitat que encapçala.

Per la seua banda el President de la Generalitat, Quim Torra, va dirigir-se als alcaldes recordant-los que L’exercici del dret a l’autodeterminació ja no té camí de retorn. i els va demanar que no defalleixin.