L’Empresa de Deltebre Marisc Mediterrani ha desenvolupat un sistema d’ostra obrefàcil que té com a objectiu introduir este preuat mol·lusc a un mercat de consumidors més ampli intentant superar un dels principals inconvenients de l’ostra i que és la dificultat a l’hora d’obrir-la.

Per facilitar-ne l’obertura, l’ostra ha estat prèviament foradada. Es realitza un forat al lateral de la closca i es cobrix amb una cera de color roig. Quan arriba al consumidor l’únic que ha de fer és retirar la cera, col·locar el ganivet al forat, girar-lo i obrir fàcilment l’ostra tallant el múscul abductor.

Marisc Mediterrani ha iniciat una campanya de comercialització del pack d’ostres obrefàcil que inclou 14 supermercats de tot Catalunya de la cadena Bonpreu-Esclat. Este pack consta de sis ostres, un ganivet, un full d’instruccions i una sèrie de condiments per acompanyar les ostres com llimona, pebre, tabasc o vinagre de mòdena. El preu és de 9,95 euros i des de l’empresa insistixen que pot ser una bona manera d’introduir l’ostra a nous consumidors.

Marisc Mediterranni es dedica al cultiu i comercialització de marisc del delta de l’Ebre des del 2001.