6 de juny de 2020
09:24

El sector dels cítrics prioritzarà el mercat de proximitat per sortir de la crisi

2019-11-05T11:59:30+01:005 de novembre de 2019|Economia|

El departament d’agricultura ha elaborat un pla d’acció per enfortir el sector dels cítrics de les Terres de l’Ebre que arrossega una forta crisi de preus agreujada l’any passat pels temporals i els acords comercials amb sudàfrica.

El pla preveu sobretot incentivar el mercat de proximitat millorant-ne la comercialització, ja que segons el pla cada català consumix a l’hivern una mitjana de 27 quilos de taronges i mandarines. Si es consumissin cítrics de l’Ebre el sector no n’hauria d’importar cap ja que el mercat català absorbiria tota la producció.

Així, es faran estudis de posicionament del producte i campanyes de promoció per aconseguir una major visibilitat i consum del producte a Catalunya.