Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (06/11/19)

 

Els 27 municipis de les Terres de l’Ebre, entre ells Deltebre, que van resultar afectats pels aiguats de l’octubre del 2018 rebran ajuts per valor de 6.904.279,62 euros, en motiu de la declaració de “zona afectada greument per una emergència de protecció civil”. Segons ha informat el Govern, la Generalitat i l’Estat han signat un conveni de cooperació per gestionar estos ajuts. La Generalitat assumirà la gestió de les subvencions.

La campanya electoral per les eleccions generals del 10 de novembre va arribar ahir a Deltebre en un acte organitzat per Esquerrra Republicana al centre Ebre Terra. L’acte va comptar amb la participació de la candidata al Congrés Norma Pujol, número 2 a la llista republicana per Tarragona. En l’acte van intervindre també Vanesa Callau, presidenta de secció local d’ERC a Deltebre, Joan Alginet, portaveu municipal, i Xavier Faura president del Consell Comarcal del Baix Ebre.

Mentrestant, el candidat de Ciutadans per Tarragona i les Terres de l’Ebre, Sergio del Campo, va visitar ahir Deltebre, concretament la zona de la marquesa i ha proposat als diputats de l’Ebre per la demarcació treballar de manera conjunta per “fer un lobby polític que frene la regressió del Delta.

Amb el lema ‘Les dones mereixen un homenatge’, l’associació de Dones Agents de Salut de Deltebre organitza este dissabte un acte per commemorar els 10 anys de la creació d’ADAS i de la celebració de l’Homenatge a la vida de les dones silenciades del Delta. Després de 10 anys de d’homentajar diferents col•lectius i oficis relacionats amb les dones, enguany ADAS farà un reconeixement a les tres associacions de dones que treballen a Deltebre com són l’Associació local de la Dona de la Cava, l’Associació de Dones de Deltebre i el col•lectiu F de Figa. L’acte serà dissabte al Centre Fluvial del Delta, sota el pont lo Passador, a partir de les 18.00 hores.
L’acte de dissabte servirà de prèvia XIV Curs Dones, Salut i Educació 2019-2020 que s’inaugurarà el pròxim dijous 14 de novembre amb la sessió “El infinito en la palma de tu mano”, a càrrec de M. José Sáenz i Inés Ramón. L’acte serà a la sala Eliseo Vives de la Biblioteca.

Fins a este pròxim diumenge es pot disfrutar a Deltebre de la ruta de tapes Volta i tapa’t en la que participen enguany 13 establiments de la població.

L’atur s’ha disparat en 3.161 persones a l’octubre a les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre i la xifra total de desocupats s’eleva a la demarcació a 46.336, segons han informat el Ministeri de Treball.