23 de setembre de 2020
11:29

Notícies Delta.cat (08/11/19)

2020-09-22T13:33:16+02:008 de novembre de 2019|Notícies Delta.cat|
Ràdio Delta 107.6 FM
Notícies Delta.cat (08/11/19)
Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (08/11/19)

 

Este diumenge els ciutadans de Deltebre tenen una nova cita a les urnes amb la celebració de les eleccions generals del pròxim 10 de novembre, que suposen una repetició de les que es van celebrar el 28 d’abril per la impossibilitat d’arribar a un acord d’investidura. A la circunscripció de Tarragona hi ha en joc 6 escons al Congrés.

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) vol actualitzar i enfortir els seus arguments tècnics, al mateix temps que fer visible el treball i reforçar els vincles amb la comunitat científica. Per aconseguir-ho, organitza un cicle de xerrades sota el títol ‘Ebre, canvi climàtic i gestió de recursos’, entre aquest mes de novembre i el desembre del pròxim 2020. Hi participaran experts de l’IRTA, de l’Observatori de l’Ebre, de diferents universitats i de SEO/Birdlife, que abordaran, entre d’altres, temes relacionats amb el canvi climàtic, els cabals del riu, els sediments, la qualitat ecològica, la regressió o les pesqueries. Tot plegat, segons la PDE, ha d’ajudar a posar els problemes que pateix el delta de l’Ebre en l’agenda de la Unió Europea. Les jornades volen reforçar la consonància entre moviment social i científics i actualitzar arguments i àmbits de treball.

L’associació Dones Agents de salut de Deltebre celebra demà un acte per commemorar els 10 anys de la creació de d’Adas i de la celebració de l’Homenatge a la vida de les dones silenciades del Delta i ho farà amb un acte de un reconeixement a les altres tres associacions de dones que treballen a Deltebre com són l’Associació local de la Dona de la Cava, l’Associació de Dones de Deltebre i el col•lectiu F de Figa. L’acte serà dissabte al Centre Fluvial del Delta, sota el pont lo Passador, a partir de les 18.00 hores.

La Cava, després de la derrota en el derbi local amb el Jesús i Maria i encaixar dos derrotes consecutives a la lliga, necessita sumar els tres punts este cap de setmana al camp del Godall si no vol despenjar-se definitivament del grup capdavanter de la classificació. El partit serà diumenge a les 15.45.

Més motivat arriba el Jesús i Maria, que després de guanyar a la Cava en el derbi, intentarà sumar la tercera victòria consecutiva a la lliga. El Jesús i Maria rebrà al Flix el diumenge a les 12.00 al camp de l’Aube.

A la quarta catalana el filial de la Cava es desplaça a camp del Tivenys.