Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (12/11/19)

 

La Comunitat de Regants de l’Esquerra de l’Ebre tornarà a fer obres finançades amb el cànon de retorn del minitransvasament després d’anys de retard en les actuacions pel deute que acumulava l’Agència Catalana de l’Aigua. Al febrer s’iniciaran les obres de la sèquia del Cementiri al terme municipal de Deltebre. Les obres afectaran un tram de 4,3 quilòmetres, que es farà en dos fases. Es col•locaran plaques per tapar tot el primer tram ja revestit, de 632 metres, amb una canaleta prefabricada; i en dos trams més es faran llits de graves envoltades per una làmina de geotèxtil i es revestirà la sèquia amb tubs de PEAD de diferents diàmetres. La inversió superarà els 900.000 euros, que assumeix l’ACA i que finança del 20% del cànon de derivació que s’ha de destinar a aquestes obres.

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) ha iniciat les obres de millora ambiental de les sèquies de l’illa de Buda a Sant Jaume d’Enveja, i la de Casilla, a l’Aldea. Les actuacions s’han iniciat un cop s’ha finalitzat la campanya de regadiu amb un pressupost d,1.227.451 euros.

Satisfacció a la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana després de la victòria electoral de diumenge a Catalunya, però també a les Terres de l’Ebre on els republicans van ser la força més votada a 49 dels 52 municipis ebrencs. Amb el suport de més del 35% de l’electorat ebrenc, els republicans prenen el compromís de defensar el territori a Madrid a través de la diputada electa Norma pujol i el senador Miquel Aubà.

També satisfacció a Junts per Catalunya per haver augmentat percentatge de vot respecte als comicis del 28 d’abril i haver aconseguit ser tercera força política a la demarcació de Tarragona.

L’Associació de Futbol Sala Deltebre va empatar a 4 gols a la pista del Paüls en la darrera jornada disputada este passat cap de setmana. Els de Deltebre van anar sempre a remolc en el marcador i van aconseguir empatar a només 90 segons del final del partit.