Tercera victòria consecutiva i cinquena en el darrer més i mig de competició per al Jesús i Maria que afrontava un duel complicat davant el sisè classificat ara mateix, el Flix, que va acabar sucumbint per un holgat 6 a 2 al final. Els partidalencs atravessen per un moment dolç de la temporada i lluny queda l’inici dubitatiu de les primeres quatre jornades en les quals no van sumar cap victòria.

Els de David Garcia, després d’uns primers deu minut d’estudi entre ambdós conjunts, van trobar en la figura del jugador de moda de la categoria en aquest inici de campionat, Gerard Infante, que s’escapolia de dos defensors per banda esquerra de l’atac partidalenc i ficava una centrada al cor de l’àrea on Aleix Zaragoza afusellava al fons de la xarxa el gol que trencava l’equilibri al marccador. Fruit de l’1-0, els jesusimariencs apretaven i després d’una rematada al pal, Sergio Ruiz trencant bé el fora de joc i recollint una assistència de l’omnipresent Infante, afusellava creuat des de la dreta de l’àrea ampliant les diferiències al marcador. Els locals tenien el tercer a tocar, però la pilota a l’interior de la gran finalment se li escapava en el control a Sergio Ruiz quan es disposava a rematar. En el tram final de la primera meitat, va ser contraproduent per als de Baix Ebre. La desconnexió durant els darrers deu minuts la va aprofitar el Flix per enganxar-se al partit abans de marxar als vestidors. En una pilota a l’esquena de la defensa, Luís Garcia driblava a Marc Masdeu i marcava a plaer retallant les diferiències al marcador amb el 2-1 (37′). Això esperonava als riberencs, que tan sols dos minuts més tard (39′) i a la sortida d’un córner, aconseguia empatar el partit. Pilota penjada des de la cantonada esquerra per Troyano, que després d’un refús quedava morta a peus de Pere que afusellava a l’interior de la petita. El conjunt local, clarament desconnectat, volia que arribés el descans. En ple assetjament visitant Xixo en una internada per banda esquerra prop va estar d’aconseguir el gol de la remuntada, amb una rematada que li sortia fluixa a les mans de Marc Masdeu. I en una combinació per banda dreta entre Xixo i Pere la centrada la recollia a la frontal Nacho que engaltava de primeres i la volea la podia aturar en dos temps el porter local. Incert marcador d’empat a dos gols amb que s’arribava al descans.

La inèrcia amb que finalitzava la primera meitat, marcava l’inici de la represa i prop va estar d’aconseguir el tercer gol el conjunt riberenc, en una acció on trencava bé el fora de joc Luís Garcia i es presentava sol contra Marc Masdeu a l’interior de l’àrea, estant providencial el porter refusant el perill. Els riberencs demanaven tímidament, una empenta sobre el davanter a l’hora de la rematada. Del possible 2-3 es va passar al possible 3-2. En la continuïtat de la jugada per banda esquerra Infante s’internava fins la cuina on la rematada la desviava a córner Marc Andreu. Era l’avís previ a l’acció del gol que tornava a avançar al Jesús i Maria al marcador. Pilotada llarga de la zona defensiva del conjunt roig-i-blanc, on la falta d’entesa entre el porter i el defensor visitant l’aprofitava Gerard Infante per desviar la pilota que mansament va entrar a la porteria (50′). Partit de contrastos el que es va viure a l’Aube. Deu minuts més tard, en una falta lateral sacada per Troyano que controlava sense problemes Marc Masdeu, s’originava l’acció del quart gol. Servei de porteria en llarg que recollia un omnipresent Infante, que assistia per a l’entrada de segona línia d’Aleix Zaragoza que no perdonava (61′). Aquest trencava el partit. I més encara, quan una genialitat de mestre de Gerard Infante amb una vaselina sobre la sortida desesperada de Marc Andreu, només dos minuts més tard, segellava l’encontre. La sentència final la ficava Jordi Borràs a sis minuts del final, aprofitant la passada de la mort de Sergio Ruiz.

Una victòria que confirma la línia ascendent del Jesús i Maria abans de visitar al Remolins-Bítem, segon classificat del grup, que després de la jornada passada va perdre el lideratge de la categoria en detriment del Batea en caure a Móra d’Ebre (3-0). Els partidalencs s’han situat a la part capdavantera, vuitens amb disset punts. Els de Bítem no han perdut cap punt com a locals aquesta temporada (només han cedit dos derrotes a Flix (1-0) i a Móra d’Ebre (3-0)). Un partit previst per a les 16.30 hores de la tarda de diumenge.