Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (13/11/19)

 

La Revista Descobrir Catalunya dedica el número 261 d’este mes de novembre al Delta de l’Ebre, i hi dedica el dossier central amb el títol ‘Menjar-se el Delta’ i que es centra, sobretot, en la gastronomia i els productes del Delta.

El Copate, el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre, estarà governat esta legislatura pel tripartit format per ERC, el PSC I Movem Terres de l’Ebre i deixa fora Junts per Catalunya. L’organisme, presidit pel regidor de Deltebre Joan Alginet, ha presentat el cartipàs que ha ampliat fins a 7 el número de vicepresidències, dos més que en l’anterior mandat, i amb l’objectiu que hi haja un repartiment territorial equitatiu. Així, de les 7 vicepresidències, dos corresponen al Baix Ebre, dos al Montsià, dos a la Terra Alta i una a la Ribera d’Ebre, comarca en la qual ha recaigut la presidència de la Reserva de la Biosfera.

Junts per Catalunya, per la seua banda i a través d’un comunicat, acusen Alginet d’hvaer prioritzat un govern tripartit al Copate a un acord amb Junts. Segons diuen fins i tot hi va arribar a haver un preacord que es va acabar trencant per no respectar la representativitat territorial de Junts. A més s’han oposat a l’ampliació de vicepresidències del cartipàs i esperen que no represente un increment de les remuneracions.

La Biblioteca Delta de l’Ebre oferix esta tarde l’activitat llegir el Teatre amb les obres ‘La Rambla de les floristes’ de Josep Maria de Sagarra i ‘Freshwater’ de Virginia Woolf. L’activitat serà a les 19:00 hores a l’Espai de Suport de la Biblioteca. a més, per demà dijous hi ha porgramada un activitat infantil amb contacontes i manualitat a partir de les 17.30 hores.

Un total de 116 persones han participat enguany en el cicle de seminaris de màrqueting digital que organitza el Consell Comarcal del Baix Ebre a través del projecte Baix Ebre Avant. En total, s’han impartit 56 hores de classe distribuïdes en set seminaris independents.

Esta setmana han començat els treballs de manteniment i adequació del ferm de la Via Verda en diversos trams de la via compresos entre Xerta i Tortosa.