Des del govern de l’Ajuntament de Deltebre s’ha apostat “per congelar els impostos municipals i adaptar les ordenances a les necessitats i realitats de les famílies del municipi”, tal com ha detallat la tinenta d’alcaldia de #DeltebreEficient, Elisabeth Tomàs.

En aquest sentit, les ordenances plantegen quatre novetats destacades. La primera, la introducció de criteris de sostenibilitat com són el cas de la bonificació al 100% a l’impost de circulació del vehicles elèctrics i de la bonificació al 50% dels vehicles mixtes. Però també la reducció de l’IBI del 25% a les famílies o empreses que instal·len plaques fotovoltaiques destinades a l’autoconsum. Una segona novetat la trobem amb l’aplicació d’un recàrrec a l’IBI del 50% als immobles que estan sense ocupar per períodes llargs de temps sense causa justificada, per fomentar la sortida d’aquests habitatges al parc de lloguer.

Una altra de les novetats destacades fa referència a l’impost de la plusvàlua. A partir d’ara, la persona que rebi l’immoble tindrà una bonificació de l’impost del 50% en el cas que aquest esdevingui la seva primera residència. A banda, si és el cas que el sou del beneficiari no supera en un 30% l’índex de suficiència de Catalunya, la bonificació pot arribar al 100%.

I, finalment, un altre tema important són les ordenances que regulen els preus del Centre Esportiu del Delta. Des de la seva obertura, s’ha realitzat una feina de camp per recollir totes aquelles necessitats i suggeriments que tant persones usuàries del centre, com no usuàries, han anat realitzant. D’aquesta manera, hem volgut adaptar aquestes ordenances a totes les casuístiques possibles introduint, per exemple, una tarifa junior destinada al jovent d’entre 14 i 19 anys i que serà 15€ inferior a la tarifa sènior.