Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (28/11/19)

 

L’Ajuntament de Deltebre ha iniciat les obres d’execució de la primera fase del Parc Fluvial del Delta. Un espai ubicat a l’entorn del pont lo Passador que esdevindrà un punt de trobada de més de 5.500m2 per a la ciutadania de Deltebre, i un espai on poder realitzar diferents esdeveniments lúdics i culturals. El nou espai tindrà com a destacat protagonista una dels barcasses que va creuar l’Ebre entre Deltebre i Sant Jaume d’Enveja.La barcassa serà un punt neuràlgic del nou parc fluvial ja que farà la funció d’ escenari dels diferents espectacles o esdeveniments que es puguen realitzar al Parc. Està previst que les obres finalitzen durant el primer trimestre de l’any 2020 i tenen un cost de 199.896,64 euros. Tot i això, les obres compten amb una subvenció de la Diputació de Tarragona de 160.000 euros.

El copate, el Consorci per a les Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre, ha deixat de tractar esta campanya 1.141 hectàrees de zones naturals de Delta on hauria calgut actuar contra focus larvaris de mosquit. El principal motiu ha estat la manca de finançament, ja que a finals de juliol, el consorci es va quedar sense el producte biocida que utilitza per al tractament del mosquit i va caldre recórrer als ajuntaments del Delta perque financessen la compra de 1.000 quilos més de producte que va poder allargar els tractaments fins a mitjans del mes de setembre. Amb tot el Consorci s’ha quedat sense mitjans per poder actuar als mesos d’octubre i novembre.
Davant esta situació el nou president del Copate, Joan Alginet, ha tornat a insistir que la prioritat continua sent la necessitat de tancar com més aviat millor un nou conveni a tres bandes entre la Generalitat, la Diputació i els ajuntaments per dotar dels recursos necessaris el Copate i blindar el seu finançament.