Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (03/12/19)

 

A un mes i mig de l’entrada en funcionament de la variant ferroviària Vandellòs-Tarragona, els usuaris de les Terres de l’Ebre encara no saben quins seran els horaris i serveis que oferirà Renfe des de l’estació de l’Aldea. Els acords que hi havia sobre la taula eren uns serveis regionals d’alta velocitat entre Tortosa, l’Aldea, el Camp de Tarragona i Barcelona que permetrien la connexió amb l’AVE i arribar a Barcelona en 1 hora i 40 minuts i amb quatre freqüències diàrieis d’anada i tornada. El PDeCAT de les Terres de l’Ebre, ha denunciat la incertesa que hi ha damunt de la taula i demana una resposta urgent a Renfe.

L’alumna Marta Bertomeu Fumadó de l’Institut de Deltebre ha estat la guanyadpra dels premis de recerca Idecé que atorga l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre als alumnes de Batxillerat i cicles formatius de grau superior de les Terres de l’Ebre. Marta Bertomeu dels Muntells ha estat la guanyadora amb el treball ‘Més que un riure. Pla de màrqueting turístic del Delta de l’Ebre ‘.

Partit molt intens i trepidant el que es va viure el dissabte al pavelló Andrés Ferri de Deltebre, entre l’Associació Futbol Sala Deltebre FF Motors i el Futsal Dermisa, i en el que estava en joc la lluita per la segona plaça de la lliga. Els de Deltebre van guanyar per 4 a 2 a l’equip tortosí i, amb un partit menys, són tercers a la lliga.

El Departament d’Agricultura efectua esta setmana, el primer pagament dels ajuts directes de la PAC 2019 corresponents als ajuts de pagament bàsic, pagament del greening, complement de joves i els ajuts del règim de petits agricultors. A les Terres de l’Ebre els ajust de la PAC sumen 34,4 milions d’euros. En el cas de la comarca del Baix Ebre s’ha fet el pagament dels ajuts de la PAC a 2.516 beneficiaris.