6 de juny de 2020
10:51

Notícies Delta.cat (04/12/19)

2020-06-06T05:32:15+02:004 de desembre de 2019|Notícies Delta.cat|
Ràdio Delta 107.6 FM
Notícies Delta.cat (04/12/19)
Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (04/12/19)

 

L’empresa Ebredrone ha creat un prototip aquàtic que permet múltiples aplicacions per fer tractaments fitosanitaris sobre l’aigua dels arrossars. Es tracta del Droneboard que escampa els tractaments a dos dits de l’aigua. No xafa l’arròs ni fa malbé la capa freàtica del quadre evitant l’aparició de males herbes, a més té una deriva zero de producte per no afectar ni sèquies ni conreus veïns i garanteix un ús més sostenible dels productes fitosanitaris. S’ha creat per substituir tractaments manuals, amb motxilla o tractors.

El ballarí i coreògraf, Roberto Olivan, director del Festival Deltebre Dansa, clourà enguany el Festival de Músiques en Terres de Cruïlla de la Sénia, un certamen que té enguany com a centre d’interès la relació entre la música i la dansa. Olivan serà l’encarregat de pronunciar la Ponència Marc Matèria Sonora, on parlarà de la relació i la fusió entre el llenguatge del moviment, la música i la dansa.

El servei meteorològic de Catalunya ha emès diversos avisos pel temporal de llevant que afectarà el territori entre este dimecres i demà dijous. Hi ha avisos per mala mar, per vent, per intensitat de pluja i per acumulació de pluja. La quantitat de precipitació acumulada en l’episodi podria superar els 100 litres per metre quadrat. A més, el termòmetre es mantindrà durant tot el dia a la banda baixa del termòmetre amb màximes que amb prou feines superaran els 10 graus.

La Guàrdia Civil, Salvament Marítim, la Creu Roja i els Mossos d’Esquadra busquen des de dissabte un veí de Vilafranca del Penedès, de nacionalitat romanesa i de 50 anys, desaparegut al delta de l’Ebre. El fill va trobar el cotxe i el remolc a Deltebre però no hi era la barca i es creu que va sortir a pescar. En la recerca, dirigida per la Guàrdia Civil, hi han participat també cinc patrulles dels Mossos, que han rastrejat tot el litoral deltaic per terra i també la primera línia de mar, amb l’ajuda de l’embarcació LSVenus de Creu Roja. Ahir es va sobrevolar la zona amb l’avió SASEMAR 101 de Salvament Marítim i també hi va participar l’helicòpter dels Bombers de la Generalitat. De moment la recerca no ha donat cap resultat.

Ahir va arrencar al Congrés dels Diputat i al Senat la XIV Legislatura. Les Terres de l’Ebre tenen quatre representants a les corts espanyoles