Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (09/12/19)

 

La Comunitat de Regants de l’Esquerra de l’Ebre destinarà 900.000 euros al cobriment de sèquies en els pròxims tres anys per a reduir els costos de control de la vegetació. Esta és la principal inversió prevista en els pressupostos de la Comunitat per al 2020 i que la Junta General de l’entitat va aprovar per unanimitat el passat 30 de novembre. L’assessor de la Taula de Consens i Territori, Rafa Sànchez, va presentar en el marc de la Junta General les Propostes d’actuació consensuades pel territori i que van ser avalades pel comuners.

L’Associació de Criadors de Braus de les Terres de l’Ebre ha reivindicat la cria de bou brau en sistema extensiu com a motor per impulsar productes culturals, turístics i alimentaris al territori. L’Associació ha organitzat una jornada tècnica en el marc de la Fira de Mostres d’Amposta en la qual el president de l’Associació de Criadors, Paco Palmer, ha explicat que el projecte vol fomentar la cria de bou brau en sistema extensiu a les comarques de l’Ebre, les quals compten amb vuit empreses ramaderes que pasturen unes 4.000 hectàrees.

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha col•laborat en l’edició de “La comarca del Baix Ebre. Dinàmiques i transformacions davant els reptes del tercer mil•lenni” del topògraf i historiador Antoni Querol. Un llibre que analitza la situació socioeconòmica del Baix Ebre i que forma part de la col•lecció Cadup Estudis de la UNED.

Un total de 19 fotografies opten al IV Premi de Fotografia de la Gent Gran convocat pel Consell Comarcal del Baix Ebre. Imatges sobre el delta de l’Ebre, el riu Ebre, les muscleres o la ciutat de Tortosa són algunes de les propostes fotogràfiques que han presentat els set candidats que aspiren al premi. El jurat jas ‘ha reunit i el veredicte es farà públic el 12 de desembre.

Una avaria en una subestació elèctrica va deixar sense llum més de 4.000 abonats de Deltebre el passat dissabte a la nit. L’avaria va afectar també el municipis de Camarles, l’Aldea i Sant Jaume d’Enveja amb una afectació total de més de 8.000 abonats. L’avaria elèctrica va tindre una durada de més d’una hora, segons informat Protecció Civil.