28 de setembre de 2020
12:55

ERC proposa instal·lar un monòlit en homenatge a la Junta de Segregació de Deltebre

2019-12-10T13:09:21+01:0010 de desembre de 2019|Política|

El grup municipal d’ERC-Més Deltebre presentarà al ple d’aquest dimecres una moció que insta l’Ajuntament a “dignificar els homes i dones que van fer possible la segregració de Deltebre” del municipi de Tortosa. La moció demana que un futur emplaçament estratègic pel municipi de Deltebre, com podria ser la Plaça 20 de Maig s’instal·li un monòlit en homenatge a la Junta de Segregació amb una placa amb els seus respectius noms.

A més, demana batejar la rotonda existent a l’avinguda Robert Graupera i carrer 1 d’Octubre com a Rotonda Junta de Segregació de Deltebre ja que a escassos metres va instal·lar-se el primer ajuntament del municipi. Els republicans demanen també instal·lar de nou els retrats dels alcaldes i alcaldessa de Deltebre al saló de plens, tal com estava abans de la remodelació de l’espai i que el govern d’Enlairem Deltebre no ha tornat a posar. Pel portaveu del grup Joan Alginet, aquesta moció “és d’estricta justícia, som l’únic poble del Delta que no ha homenatjat com toca la Junta de Segregació que va fer possible la nostra independència de Tortosa. Hem de deixar espais i elements simbòlics de record que reconeguin la petjada històrica de totes les persones que ho van fer possible”.

Els republicans presentaran també una moció per tal d’instar a l’equip de govern d’Enlairem Deltebre a fer la cessió de l’actual carrer 1 d’Octubre (Carrer Girona) a la Generalitat de Catalunya i així, d’aquesta manera es pugui arranjar la zona de voreres ja que suposen un risc pels vianants. La regidora Laura Fabra ha explicat que gràcies a la iniciativa dels republicans es va descobrir que “cap govern municipal havia iniciat els tràmits per cedir-la al Departament de Territori i Sostenibilitat malgrat haver-se aprovat en ple municipal des del 7 de novembre de 2008”. Per la regidora republicana, “les voreres representen un risc pels vianants i és urgent un arranjament”.