19 de setembre de 2020
11:04

Deltebre reivindica la creació d’un centre de salut de categoria comarcal

2019-12-12T14:01:54+01:0012 de desembre de 2019|Política|

Deltebre vol dotar-se d’un centre de salut de referència que done servei als municipis del delta de l’Ebre i que puga equiparar-se en serveis i instal·lacions a un centre de salut d’àmbit comarcal.

El ple de l’Ajuntament de Deltebre ha aprovat aquest dimecres una moció d’Enlairem Deltebre, subscrita també pel PSC, que reclama a la Generalitat la creació d’un centre de salut i recorda que actualment el CAP del municipi dona ja cobertura a les poblacions de Sant Jaume d’Enveja i els Muntells i que a l’estiu arriba a donar servei a una població que arriba als 25.000 habitants.

A la vegada, la moció també demana al Departament de Salut la millora dels serveis actuals, davant les queixes de la ciutadania per la demora en les visites del metge de capçalera o les cues als taulells d’admissió. Pel que fa al nou equipament que es reivindica, la moció reclama que hauria de tindre també uns serveis mínims d’urgències amb capacitat per realitzar analítiques o radiografies.

La moció ha comptat amb l’abstenció de grup municipal d’ERC-Més Deltebre ja que, tot i compartir el fons de la moció i les propostes de millora que s’hi fan, no compartixen les formes i creuen que la petició no s’hauria d’haver fet a través d’una moció al ple sinó amb una reunió amb els responsables territorials del Departament de Salut. A més, recorden que la creació d’un centre de referència en salut ha d’encaixar amb la planificació de país del departament de Salut.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que la creació del centre de salut del delta de l’Ebre és una petició que tindrà un llarg recorregut però que cal iniciar-la ara.