19 de setembre de 2020
10:42

El procés participatiu per elaborar el Pla de Mandat de la Diputació (2019-2023) arriba al Baix Ebre

2019-12-12T14:09:05+01:0012 de desembre de 2019|Política|

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, s’ha reunit aquest dimecres a l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa amb els alcaldes del Baix Ebre amb l’objectiu de debatre i conèixer de primera mà inquietuds, objectius i reptes del món local.

Aquesta reunió s’emmmarca en tot un seguit de trobades que el nou govern de la Diputació ha fet per dissenyar conjuntament amb els representants del món local de cada comarca les principals línies estratègiques del Pla de Mandat 2019-2023.

Aquesta procés, que es va iniciar a l’octubre i s’ha tancat amb aquesta reunió al Baix Ebre, ha permès conèixer de primera mà, les prioritats dels municipis de la demarcació per dissenyar polítiques per a la ciutadania. Aquesta és la primera vegada a la història de la Diputació que es treballa a partir d’un procés participatiu com aquest. Per a la presidenta de la Diputació, aquesta és una manera de “garantir i comprometre’s a fer política amb ‘llums llargues’”, tot incidint en el futur de la ciutadania i fugint de les decisions immediates i de la tàctica. A partir de la informació obtinguda, es fixaran les línies estratègiques i els objectius del mandat, amb la voluntat que els àmbits d’actuació i els serveis que s’hi ofereixin siguin els més útils per a tothom.

Com a la resta de trobades que ja s’han dut a terme a altres comarques –al Baix Camp, al Montsià, al Priorat, a la Terra Alta, a la Ribera d’Ebre, al Tarragonès, a la Conca de Barberà i a l’Alt Camp–, la d’aquest dimecres també ha comptat amb la presència del vicepresident primer, Quim Nin; de la vicepresidenta segona i alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé; del vicepresident tercer, Adam Tomàs, i dels diputats Joanjo Garcia i Joan Castor Gonell, així com de l’equip tècnic especialitzat que, utilitzant la metodologia del diàleg apreciatiu, n’extraurà els continguts i les propostes que es tindran en compte a l’hora de dissenyar el Pla de Mandat, juntament amb altres fonts d’informació. El procés participatiu també s’estendrà a altres grups, com els empleats i empleades de la Diputació, i el pla que regirà l’estratègia de la Diputació de Tarragona per al present quadrienni estarà enllestit durant el primer trimestre de 2020.