20 de setembre de 2020
22:22

Notícies Delta.cat (08/01/20)

2020-09-20T10:33:15+02:008 de gener de 2020|Notícies Delta.cat|
Ràdio Delta 107.6 FM
Notícies Delta.cat (08/01/20)
Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (08/01/20)

 

La Plataforma en Defensa de l’Ebre ha anunciat que es posaran a treballar “per posar data de caducitat” al Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) i per posar fi al mini-transvasament de l’Ebre al Camp de Tarragona. Des de la PDE consideren que el volum d’aigua que va inundar l’Ampolla la matinada de divendres arran del trencament de la canonada principal del CAT ha deixat al descobert la gran quantitat d’aigua que s’emporten del riu tot i tindre el Delta en una situació d’emergència, una economia estancada i la constant pèrdua de població. La PDE ha anunciat que farà reunions amb totes les forces polítiques del territori per qüestionar-les sobre el futur del CAT i xeposarà les conclusions en una assemblea general al març. Tampoc descarten fer mobilitzacions.

La plataforma Trens Dignes ha convocat una concentració el diumenge, 19 de gener, a l’estació central de les Terres de l’Ebre, a l’Aldea, a les 11 del matí. És la primera resposta però molt probablement no serà l’última que la plataforma face contra els nous serveis ferroviaris que amb la posta en marxa de la variant de Vandellòs, deixen l’Ebre amb un únic tren diari d’alta velocitat. La plataforma veu una oportunitat en la provisionalitat de la nova planificació fins a l’1 de març i pressionaran per aconseguir un mínim de quatre trens semi ràpids diaris, com s’havia promès i criden a les forces polítiques del territori a sumar-se a les mobilitzacions.

La junta de Govern local de Deltebre ha aprovat el plec de clàusules administratives per a la licitació del contractació del servei de manteniment dels camins rurals del terme municipal de Deltebre. El contracte tindrà una durada de tres any més un de pròrroga i el pressupost de licitació s’ha fixat en 510.000,00.-€