28 de setembre de 2020
12:52

Notícies Delta.cat (09/01/20)

2020-09-28T11:33:25+02:009 de gener de 2020|Notícies Delta.cat|
Ràdio Delta 107.6 FM
Notícies Delta.cat (09/01/20)
Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (09/01/20)

 

L’Ajuntament de Deltebre ha iniciat una nova campanya de conscienciació per evitar que la ciutadania deixi abandonats al carrer i a les illes de contenidors els trastos vells i voluminosos que ja no vol a casa. La campanya recorda que deixar els trastos al carrer embruta la imatge del municipi i que fer-ho pot implicar una sanció de fins a 600 euros, segons les ordenances municipals. L’Ajuntament recorda que hi ha disponible el servei de recollida a domicili de mobles i trastos vells trucant al telèfon 677 449 009 o que els trastos es poden dipositar a la deixalleria.

Fins al 14 de febrer està obert el termini per a presentar treballs al Concurs de Fotografia de les Terres de l’Ebre que organitzen conjuntament les àrees de turisme dels ajuntaments de Deltebre i l’Ametlla de Mar. En total s’ha convocat 7 categories entre elles la de la millor fotografia realitzada a Deltebre i la de la millor fotografia de L’ametlla de Mar- També hi ha les categories de blanc i negre, creativitat, a més de les de gastronomia, activitat humana i la categoria Terres de l’Ebre. El concurs complix enguany 20 anys.

La Generalitat aportarà 18 milions d’euros per millorar la qualitat de l’aigua i l’abastament del minitransvasament de l’Ebre que presta el Consorci d’Aigües de Tarragona. El Govern de la Generalitat ha aprovat esta inversió de millora del subministrament del CAT dies després de l’incident que divendres passat va provocar que col•lapsés la canonada principal del minitransvasament i després que dimarts la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) posés en qüestió la continuïtat del minitransvasament de l’Ebre.

Adif culminarà la connexió de la variant ferroviària de Vandellòs amb el corredor mediterrani aquest pròxim cap de setmana. Entre divendres, a partir de les set del vespre, i dilluns, fins les sis de la matinada, els tècnics de l’empresa estatal executaran les últimes actuacions perquè puga entrar en servei el nou tram a partir del mateix dia 13. La infraestructura es posarà en marxa mentre continuen les veus crítiques amb els horaris i serveis que oferirà Renfe amb l’entrada en mara del nou corredor. Les Terres de l’Ebre perdran les 4 aturades diàries del tren Euromed a l’estació de l’Aldea a canvi d’un tren de velocitat alta que enllaçarà Tortosa i Barcelona en hora i mitja.

El Canal 33 projecta este dijous a la nit un reportatge sobre la pallassa Pepa Plana i la seua vida al delta de l’Ebre. I és que tot jut fa deu anys que la Pepa Plana es va instal•lar a viure als afores de Sant Jaume d’Enveja, a la cerca d’un indret prou allunyat de les dinàmiques urbanes, tranquil i prop del mar. El reportatge porta per títol Paradís Pintat, el nom del seu darrer espectacle, gestat entre els arrossars del Delta.