5 de juliol de 2020
18:20

Notícies Delta.cat (16/01/20)

2020-07-05T05:32:14+02:0016 de gener de 2020|Notícies Delta.cat|
Ràdio Delta 107.6 FM
Notícies Delta.cat (16/01/20)
Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (16/01/20)

 

L’Ajuntament de Deltebre seguix ampliant els serveis que ofereix el Centre Esportiu del Delta. Esta setmana s’ha signat un conveni de col•laboració amb l’Institut Català de la Salut que permetrà la realització d’activitats d’aigua específiques per a les dones embarassades. Les classes es realitzaran un dia a la setmana, a la piscina petita del Centre Esportiu del Delta.

Les dos comunitats de regants de la Dreta i l’Esquerra de l’Ebre han demanat al Departament d’Agricultura l’aplicació de biocides per lluitar contra el llapó, les algues que col•lapsen els canals de reg, i reduir l’alt cost que suposa retirar-lo amb maquinària. D’altra banda, la consellera Teresa Jordà s’ha compromès a mantenir el finançament o crear un nou grup ad hoc, quan expiri, a l’octubre, el Pla de Desenvolupament Rural (PDR) que ha permès executar un projecte per lluitar contra el caragol maçana des de 2014.

Ahir es va presentar a la plaça Sant Jaume de Barcelona la plataforma ‘Prou Correbous’ que té per objectiu lluitar per l’abolició dels actes taurins a Catalunya, i eliminar els correbous de les festes populars dels pobles que encara n’organitzen. La plataforma demana convertir en llei la proposta de resolució que es va aprovar al setembre al Parlament i que instava al Govern a prohibir els actes taurins a Catalunya. Les entitats consideren prioritari la prohibició de modalitats com el bou capllaçat i el bou embolat, molt arrelades a les Terres de l’Ebre.