20 de setembre de 2020
21:40

La platja de la Marquesa i la bassa de l’arena, dos dels llocs més afectats pel Glòria

2020-01-23T12:31:28+01:0023 de gener de 2020|Societat|

La platja de la Marquesa i la bassa de l’arena són dos dels punts més afectats pel temporal Glòria a Deltebre. A la Marquesa el temporal ha esborrat la platja i ha destruït el camí que conduïa fins a l’estació de bombament de Pal que ha resultat també greument afectada. En esta zona hi ha també el restaurant Els Vascos que des de fa anys resisteix l’embat del mar darrera d’una escollera de pedra i que ha tornat a ser un dels damnificats del temporal. Ahir, aprofitant la visita del President del Generalitat Quim Torra a la zona, la propietària del restaurant Maria Cinta Otamendi va fer sentir la seua impotència davant la situació i va donar un crit d’alerta.

En el cas de la Bassa de l’Arena, el temporal també s’ha endut la platja i el mar ha penetrat diversos quilòmetres terra endins. Un dels pagesos afectat és Jordi Margalef que acumula una làmina d’aigua salada d’un metre i mig als camps de la seua propietat. Explica que per poder començar el cicle de l’arròs a la primavera caldrà drenar i rentar el terreny amb aigua dolça però no creu que s’arribe a temps i assegura que la collita patirà minves importants.

L’arrossaire lamenta que el panorama que ha deixat la tempesta Glòria és el que fa molt de temps estaven “esperant” davant la inacció de les administracions.