20 de setembre de 2020
22:53

Notícies Delta.cat (23/01/20)

2020-09-20T10:33:12+02:0023 de gener de 2020|Notícies Delta.cat|
Ràdio Delta 107.6 FM
Notícies Delta.cat (23/01/20)
Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (23/01/20)

 

L’Ajuntament de Deltebre ha xifrat en 9,5 milions d’euros el cost de reparar els danys del temporal Glòria. En un ple extraordinari i urgent, celebrat anit, l’Ajuntament va aprovar la proposta de declaració de zona greument afectada per una emergència de Protecció Civil, el que anteriorment es coneixia com a declaració de zona catastròfica.

Al Ple, el govern municipal va presentar un informe de valoració dels danys del pas del temporal Glòria al municipi de Deltebre. L’informe parla de 6.445 metres de platges afectades, 26 metres de línia costanera “engolida” pel mar en determinats punts, desperfectes en 5.999 metres de desaigües i en 3.834 metres de camins municipals. També ha quedat afectada l’estació de bombament de Pal, s’han enfonsat diverses plataformes de producció aqüícola i hi ha hagut afectacions en 49 carrer s i s’han comptabilitzat fins a 33 arbres caiguts, entre d’altres desperfectes.

La platja de la Marquesa i la Bassa de l’Arena són dos dels punts més afectats pel temporal Glòria a Deltebre. A la Marquesa el temporal ha esborrat la platja i ha destruït el camí que conduïa fins a l’estació de bombament de Pal que ha resultat també greument afectada. En esta zona hi ha també el restaurant Els Vascos que des de fa anys resisteix l’embat del mar darrera d’una escollera de pedra i que ha tornat a ser un dels damnificats del temporal. Ahir, aprofitant la visita del President del Generalitat Quim Torra a la zona, la propietària del restaurant Maria Cinta Otamendi va fer sentir la seua impotència davant la situació i va donar un crit d’alerta.

En el cas de la Bassa de l’Arena, el temporal també s’ha endut la platja i el mar ha penetrat diversos quilòmetres terra endins. Un dels pagesos afectat és Jordi Margalef que acumula una làmina d’aigua salada d’un metre i mig als camps de la seua propietat. Explica que per poder començar el cicle de l’arròs a la primavera caldrà drenar i rentar el terreny amb aigua dolça però no creu que s’arribe a temps i assegura que la collita patirà minves importants.