Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (29/01/20)

 

Esta tarde es presenten a Sant Jaume d’Enveja les propostes que la Taula de Consens, formada pels set ajuntaments del delta i les comunitats de regants, ha consensuat per actuar contra la regressió al delta de l’Ebre. L’acte comptarà amb la presència ja confirmada del President de la Generalitat Quim Torra acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet i de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà. La Taula proposarà diferents mesures urgents i a curt, mitjà i llarg termini.

La Federació de l’Ebre d’ERC ha anunciat que la primera iniciativa d’Esquerra quan es constitueixin les comissions a les Corts espanyoles serà la de demanar la creació d’una subcomissió parlamentària sobre el present i el futur del Delta de l’Ebre.

L’Ajuntament de Deltebre ha actualitzat les tarifes del Centre Esportiu del Delta incorporant noves opcions en els abonaments, d’acord amb les necessitats detectades durant el primers mesos d’obertura del centre i garantint un millor accés de la ciutadania a l’equipament esportiu. Entre les noves tarifes destaquen la incorporació de la quota junior, a més la tarifa d’accés exclusiu a la zona d’aigües s’ha rebaixat 6 euros i s’ha creat un paquet d’accés a l’equipament de 10 entrades per tal que els usuaris puguen fer ús de l’equipament en dies diferents, sense caducitat i sense haver de pagar una quota fixa mensual, entre d’altres. El Centre esportiu del Delta va obrir les portes al març de l’any passat i actualment ja té més d’un miler d’usuaris.

Les Terres de l’Ebre van enregistrar l’any 2019 el mateix nombre de víctimes mortals a la carretera que en el 2018. En concret, a la xarxa viària de les Terres de l’Ebre, durant el 2019 hi ha hagut 21 persones mortes en 16 accidents de trànsit, quan el 2018 van ser 21 víctimes mortals en 19 sinistres. Gairebé la meitat de les víctimes mortals, un total de vuit, van produir-se a la carretera C-12, a la coneguda com l’eix de l’Ebre, i sobretot en el tram entre Tortosa i Benifallet. En canvi amb el desviament de camions per l’autopista la sinistralitat a l’N.340 s’ha reduït un 39%. Deltebre va registrar un accident mortal al 2019, quan un jove va perdre la vida en una sortida de carretera a la T-340, direcció a Riumar.