Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (30/01/20)

 

Els ajuntaments i els regant del Delta, a través de la Taula de Consens han demanat a l’Estat i la Generalitat actuacions urgents i contundents al delta de l’Ebre per fer front a la regressió i revertir els efectes del temporal Glòria. La Taula va presentar ahir a Sant Jaume d’Enveja una proposta d’actuacions urgents i a curt, mig i llarg termini que es basa en la gestió de sediments i en recuperar terreny al mar. La proposta es va fer davant del president Torra i als representats de l’Estat.
El sistema integral de protecció del Delta que defensa la Taula de Consens passa per enfortir els espais naturals perquè siguen capaços d’aturar i absorvir temporals com el Glòria.

En la reunió d’ahir, la Taula de Consens va fer un crit d’alerta a les administracions perquè actuen de manera urgent al Delta i evitar que es converteixi en la primera zona d’Europa amb refugiats climàtics.

Un projecte de recerca sobre la influència dels gànglis limfàtics de l’aixella en el càncer de mama, impulsat des del grup de recerca en patologia oncològica de les Terres de l’Ebre, ha iniciat una campanya de mecenatge per aconseguir el finançament necessari per tirar endavant amb la investigació. El projecte porta el nom d’Emma i la seua imatge és una flamenca del Delta malalta.