Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (03/02/20)

 

La Diputació de Tarragona obrirà al març una línia d’ajuts per pal•liar els danys ocasionats als municipis deltaics pel temporal Gloria. Els municipis rebran un màxim de 50.000 euros per reparar els bens i serveis públics afectats.

Les entitats ambientalistes estan preocupades per la supervivència de les poblacions de les nacres a les badies de l’Ebre després del temporal Gloria que ha causat, entre altres estralls, el trencament del Trabucador. Esta espècie de mol•lusc, un dels animals més singulars que habiten a la badia dels Alfacs, es xifrava en 90.0000 exemplars l’any 2019 i s’ha reduït fins als 40.000 i 45.000, segons estimacions de l’IRTA. Les poblacions de nacres s’han vist afectades per un paràsit protozou des de fa quatre anys. La preocupació rau en el fet que el Trabucador puga continuar obert de cara a l’estiu.

El Grup de Suport contra la Repressió de les Terres de l’Ebre ha denunciat que 50 ebrencs estan citats a declarar als jutjats d’Amposta i a la caserna de la Guàrdia Civil de Tarragona per la seva participació en les protestes organitzades per denunciar la sentència del Suprem.

Jornada agredolça per als equips de Deltebre al grup 1 de la Tercera Catalana. La Cava va aconseguir una lluitada i recomfortant victòria per 2 a 1 a la Ràpita, mentre que el Jesús i Maria no va poder véncer al Batea (3-1), un dels equips més forts de la categoria.