Deltebre va acollir dissabte la vuitena Gala Taurina que celebra l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de l’Ebre i que enguany ha batut el rècord de participació, amb més de 400 assistents. La Gala arriba després que al setembre s’aprovés al Parlament una proposta de resolució que insta el govern de la generalitat a prohibir la celebració de festes amb bous a Catalunya. Recentment s’ha constituït també la Plataforma Prou Correbous amb esta finalitat.

Durant l’acte s’han fet diversos reconeixements com per exemple l’entrega del premi Rogelio Martí a la ramaderia Don Hilario Príncep de Camarles. Un esdeveniment on la reivindicació de la festa taurina ha estat l’eix principal.

L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de l’Ebre expliquen que ara estan treballant des de l’associacionisme cultural de Catalunya on totes les federacions de festes estan presents. A més, remarquen que tenen diverses reunions programades amb els diferents parlamentaris de Catalunya per defensar la festa dels bous.