Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (11/02/20)

 

La Cup de Deltebre ha demanat l’obertura de la Taula de Consens a tots els agent implicats en la defensa del territori i que hi puguen fer aportacions, ja que creuen que que la legitimitat de la taula està ara limitada, ja que només hi estan representats el sectors polític, econòmic i de gestió de l’aigua, i hi troben a faltar la comunitat científica, el sector turístic i els moviments socials.

Avui es reunix al Departament d’Agricultura la Taula Tècnica de valoració del temporal Glòria a les Terres de l’Ebre. A la reunió hi assistiran representants de les comunitats de regants, sindicats agraris i de les cooperatives arrosseres. Esta taula servirà per quantificar de manera més exhaustiva els danys i explicar les línies d’ajuts incloses en els 11 milions d’euros del fons de contingència que ha aprovat el Govern per donar una primera resposta a les zones agrícoles afectades pel temporal. A la tarda, la Taula es reunirà amb pescadors i aqüicultors.

El passat divendres es va constituir a l’Ajuntament de Deltebre la comissió de Salubritat del COPATE per al seguiment de la lluita contra al mosquit al delta de l’Ebre en la qual hi són representats el set ajuntaments del Delta. La coordinació de la comissió anirà a càrrec de l’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell, que ha estat vicepresident d’aquesta àrea del Copate els últims anys. L’objectiu en este nou mandat és que els ajuntaments tinguen un paper més actiu en la coordinació de la lluita contra el mosquit.

total de 16 restaurants del municipi participen enguany en els menús de Carnaval que s’oferien després de la rua de Carnaval que recorrerà dissabte els carrers de Deltebre. Els preus del menús oscil•len entre el 15 i els 40 euros.