Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (12/02/20)

 

Representants de la PDE, de la Campanya pels Sediments, SEO/Birdlife, Ecologistes en Acció, GEPEC, l’Associació de Voluntaris del parc natural i Picampall han comparegut després del temporal glòria per posar la qüestió dels sediments, i la inexistent gestió efectuada fins a estos moments per les administracions, com a qüestió central a l’hora de garantir la pervivència del delta de l’Ebre les pròximes dècades davant els embats previstos amb els efectes del canvi climàtic. Sobre les propostes plantejades per la Taula de Consens del delta de l’Ebre, on són representants comunitats de regants i ajuntaments, les entitats conservacionistes han demanat conèixer com es concretaran les mesures que plantegen amb projectes concrets. Han assegurat que d’entrada no s’oposen al Pla, però que cal concretar les accions.

El recompte acurat que ha efectuat el Departament d’Agricultura sobre els efectes del temporal Glòria ha xifrat finalment en 2.000, les hectàrees d’arrossars afectades al delta de l’Ebre. L’entrada directa de l’aigua del mar va afectar moltes finques d’arrossar en zones com la Marquesa i la bassa de l’Arena, inundant molts quadres. En altres però, l’aigua present era de la pluja o bé s’havia barrejat amb la del mar i es va poder retirar amb relativa facilitat al cap de pocs dies. La Generalitat disposa d’11 milions d’euros a tot Catalunya en ajuts destinats a restablir la capacitat productiva: 9 són per a l’agricultura i la meitat aniran a parar a les comunitats de regants.

L’Ajuntament de Deltebre celebra esta nit el Ple Ordinari del mes de febrer i el Grup Municipal d’ERC-Més Deltebre porta a debat una moció en la que demana que Deltebre es converteixi en un municipi cardioprotegit. Esquerra insta el govern municipal a elaborar un Pla d’espais cardioprotegits on puguin participar sanitaris del municipi i la mateixa Creu Roja i demanen la disponibilitat de desfibril•ladors automàtics en punts estratègics del municipi més enllà de les instal•lacions esportives.

El Nàstic de Tarragona ha ofert el Nou Estadi amb capacitat per 14.591 espectadors per acollir el partit benèfic entre la Cava i el Barça, amb data i lloc encara per concretar. El Nàstic ha traslladat la proposta al president de la Cava, Josep Arques, amb l’argument que l’estadi tarragoní permetrà congregar un major nombre d’aficionats per veure l’amistós i així recaptar els màxims fons per a la causa. El director esportiu de la Cava, però, ha rebutjat la proposta i insistix en que el partit el jugarà a Deltebre.