Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (13/02/20)

 

El Ple de l’Ajuntament de Deltebre va aprovar anit una moció que declara l’emergència climàtica al municipi i que recull la necessitat i el compromís d’elaborar en un termini màxim d’un any l’Agenda d’acció Climàtica de Deltebre que ha de definir les mesures necessàries a emprendre la pròxima dècada per a l’adaptació i mitigació del canvi climàtic a nivell municipal i que recull els acords sorgits de la cimera d’Acció Climàtica celebrada el passat mes de gener. Una agenda que incorporarà també les accions per frenar la regressió de la costa i la subsidència del Delta. La proposta preveu fer un pas endavant en les polítiques ambientals que ja s’estan duent a terme des de l’Ajuntament de Deltebre. La declaració va rebre el suport dels grups de l’oposició al Ple Municipal celebrat anit, tant per part d’Esquerra Republicana com del PSC.

Unió de Pagesos ha alertat que l’acord de lliure comerç amb Vietnam aprovat aquest dimecres pel Parlament Europeu podria perjudicar greument els productors d’arròs del continent, entre ells els del delta de l’Ebre.

La diputada d’ERC Norma Pujol va demanar ahir un canvi d’actitud del govern espanyol en les actuacions a fer al Delta de l’Ebre. Ho va fer durant del debat de la Proposició no de Llei del PSOE sobre els danys provocats per les catàstrofes naturals. Pujol va manifestar al ple del Congrés dels Diputats que “la preservació del Delta requereix solucions integrals i de llarga durada que exigeixen al Govern, la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) i les hidroelèctriques una gestió diferent de la Conca i del tram final del riu”. A més “d’actuacions immediates i urgents, com les que recull la Taula del Consens pel Delta”.

L’alcalde de Deltebre Lluís Soler ha lamentat que tres setmanes després del temporal Glòria encara no s’ha fet cap acció a la costa de Deltebre per reparar el danys del temporal. Segons Soler la setmana vinent hi ha prevista una reunió amb el cap provincial de costes on espera que se li detalle les accions urgents que s’han de fer a la costa de Deltebre.