Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (19/02/20)

 

La Taula de Consens pel Delta demana als governs de l’Estat i la Generalitat la creació d’una comissió mixta per a començar a concretar en fets, les mostres de suport i les bones paraules que han rebut de part de les dos administracions després del pas del temporal Glòria i la presentació del Pla Delta. La Taula de Consens demana concreció en les actuacions que cal fer, ja que adverteixen que les fortes llevantades poden tornar a repetir-se a la primavera i a la tardor. Per a la Taula de Consens una comissió mixta seria el instrument més eficaç per a accelerar les actuacions al Delta.

Les cremes controlades de senillar per regenerar ecosistemes humits i millorar hàbitats protegits al parc natural del delta de l’Ebre han començat aquest dilluns. Enguany, està previst actuar sobre unes 50 hectàrees: als ullals de Baltasar, a un extrem de la llacuna de l’Encanyissada i a la llacuna de la Platjola. Els treballs són executats pel Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals (GEPIF) i el Cos d’Agents Rurals, sota la coordinació del Servei de Prevenció d’Incendis Forestals i tècnics del parc natural. L’actuació que es repeteix cada any al febrer, alternativament en diferents sectors, permetent reduir l’acumulació de biomassa i matèria orgànica en ambients humits, fet que afecta la mobilitat de la fauna que hi habita.

La Plataforma Trens Dignes ha reclamat a la Generalitat que bonifiqui el preu del bitllet dels Talgo des de l’Aldea tal com feien amb els Euromed que s’hi aturaven i que van deixar de fer-ho des de l’entrada en funcionament de la variant de Vandellòs el passat 13 de gener. Segons ha explicat la portaveu de l’entitat, Montse Castellà, després de reunir-se amb la Generalitat a la seu de Territori, la mesura seria aplicable a sis combois que ja fan parada en aquesta estació i “mitigaria” la pèrdua dels quatre Euromeds que ja no hi presten servei

AGENDA. Este divendres 21 de febrer hi haurà una nova sessió del Curs Dones, Salut i Educació amb la conferència “Emergència climàtica: la calor que no para”, a càrrec de la Dra. Manola Brunet. L’acte serà a les 18:00 hores a l’Espai Polivalent Eliseo Vives de la Biblioteca Delta de l’Ebre.