La Junta de Govern de la Diputació de Tarragona ha aprovat la convocatòria d’ajuts extraordinaris per pal·liar els efectes dels temporals que han afectat les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona des de l’octubre de l’any passat. En concret, estan destinats a finançar despeses d’inversió o reparació dels danys produïts per alteracions climatològiques i/o catàstrofes naturals succeïts des del 16 d’octubre de 2019 fins al 14 d’agost d’aquest present any 2020, o bé per a inversió o reparació dels danys produïts per altres causes excepcionals, urgents i necessàries ocorreguts de l’1 d’octubre de 2019 al 14 d’agost de 2020. Així mateix, també inclou l’assistència tècnica, econòmica o jurídica de caràcter excepcional i urgent per a aquest mateix període.

La convocatòria es publicarà durant la setmana vinent, i les sol·licituds d’ajuts es podran presentar fins el 31 d’agost de 2020. Podran demanar aquests ajuts els municipis de fins a 20.000 habitants i les entitats municipals descentralitzades (EMD). Pel que fa a les assistències tècnica, econòmica o jurídica, també les podran demanar els consells comarcals.

Pel que fa als imports, per a inversió o reparació dels danys produïts per alteracions climatològiques i/o catàstrofes naturals, es podrà fer una sol·licitud amb un màxim de 50.000 euros d’ajut per cada episodi meteorològic. Quant a inversió o reparació dels danys produïts per altres causes excepcionals, urgents i necessàries, es podran fer dues sol·licituds amb un màxim de 30.000 euros de subvenció per convocatòria. Finalment, pel que fa a assistències tècnica, econòmica o jurídica, es podran fer quatre sol·licituds amb un màxim de 10.000 euros per convocatòria.

D’altra banda, la subvenció com a màxim pot ser el 95% del pressupost elegible; les actuacions no poden ser cofinançades amb altres programes i plans de la Diputació de Tarragona, i si es financen conjuntament amb subvencions i programes d’altres administracions, en cap cas la suma de les subvencions i altres ingressos concedits pot superar el 100% del pressupost elegible. La quantia dels ajuts prevista en el pressupost inicial és de 2.000.000 euros.