Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (20/02/20)

 

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de les obres de millora del ferm de tot el tram de la TV-3454 al seu pas pel nucli urbà de Deltebre. El tram on s’actuarà té una longitud de 8 quilòmetres, entre la rotonda d’enllaç amb la carretera d’Amposta i l’últim encreuament amb l’avinguda de les Goles de l’Ebre direcció Riumar. En este punt final de l’actuació es preveu la formació d’una nova rotonda, a partir de la modificació de la ja existent. Els treballs tenen l’objectiu d’afavorir la seguretat viària, començaran la pròxima tardor i tindran un termini d’execució previst de quatre mesos, amb un cost de prop d’1,7 milions d’euros.
El departament de Territori té actualment en execució la construcció d’una altra rotonda a la TV-3454 a l’encreuament amb el carrer Pintor Sorolla.

El Parc Natural del Delta de l’Ebre ha proposat reprendre la inundació dels arrossars del Delta de l’Ebre després de constatar un descens de la presència d’aus hivernants des que es van començar a assecar els arrossars per lluitar contra el caragol maçana. Tot i que enguany el cens ha comptabilitzat més de 233.000 aus, la xifra queda molt lluny del rècord de més de 300.000, quan encara s’inundaven els arrossars. Les espècies que més han notat aquest descens són les que tenen el seu hàbitat als arrossars, com esplugabous, el martinet blanc o diversos ànecs. El parc argumenta que, a més d’afavorir la biodiversitat, recuperar la inundació dels arrossars ajudaria la caça, la pesca, l’aqüicultura o la futura gestió dels sediments.

El departament de Salut, ha descartat la construcció del nou pàrquing en alçada que havia de resoldre els problemes d’accessibilitat a l’hospital Verge de la Cinta. El pàrquing s’havia de construir al talús de l’hospital darrera de l’antic cinema fèmina i havia de permetre també en la seua part superior l’ampliació futura del centre hospitalari. La consellera de Salut, Alba Vergés, en una reunió la setmana passada va comunicar a l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que Salut descarta la construcció pel cost econòmic que representa.

La Festa de l’Arròs de Sant Fruitós de Bages, que se celebrarà aquest diumenge, se solidaritzarà amb els damnificats del temporal Gloria al Delta de l’Ebre. Hi haurà una caixa de solidaritat destinada a ajudar als arrossers afectats.