5 de juny de 2020
16:51

El president de l’ACM, Lluís Soler, es reuneix amb el Govern català per analitzar l’evolució del Coronavirus al país

2020-03-25T21:39:35+01:0014 de març de 2020|Política|

El president de l’ACM, Lluís Soler, ha participat aquest divendres al matí a la reunió a la reunió de treball entre Govern català i el món local per analitzar l’evolució del Coronavirus a Catalunya. La trobada ha tingut lloc al Palau de la Generalitat.

En la reunió, el president de l’ACM ha destacat que “el municipalisme català està al costat dels servidors públics, els professionals mèdics i els cossos de seguretat i emergències del país, especialment en els moments més difícils” i transmet un “missatge de confiança i tranquil·litat a la ciutadania i d’agraïment i suport als professionals mèdics i servidors públics” que estan treballant per gestionar l’afectació de la pandèmia i atendre les persones que han donat positiu. Al mateix temps, el president de l’ACM ha volgut deixar clar que “totes les decisions, per molestes i impopulars que puguin ser, les prenem com a mesura de protecció a la ciutadania” i ha insistit que els ajuntaments “hem de donar resposta a inquietuds i qüestions del dia a dia que la ciutadania té i estem preparats per afrontar aquest període. Per això treballem de forma coordinada entre municipalisme i Govern, i des de l’ACM hem activat un punt d’atenció continuada per assessorar i atendre els dubtes que puguin tenir els ens locals i hem reforçat tota la informació i comunicació d’interès per al món local“.

L’ACM també ha decidit suspendre totes les accions formatives presencials que organitza com a mesura preventiva, ha ampliat l’atenció al municipalisme les 24 hores els 7 dies a la setmana i ha adoptat el teletreball de part de la plantilla per complir amb les recomanacions de reducció de la mobilitat però garantint l’atenció al món local.

La reunió ha estat presidida pel president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó. També hi ha participat representants de les quatre diputacions catalanes, alguns d’ells a través de videoconferència. També hi era el secretari d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran, Miquel Àngel Escobar.