Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (23/03/20)

 

L’Ajuntament de Deltebre ha restringit els accessos a la població i es controlarà els moviments de la ciutadania per a evitar desplaçaments innecessaris. Des d’ahir diumenge i mentre es mantinga l’estat d’alarma pel coronavirus estaran tancats tots elscarrersd’accés a la població i només es podrà accedir al nucli urbà per quatre punts: el carrer Pintor Sorolla, la plaça de les Dones,la rotonda del Camp Nou iel Pont lo Passador.
Este cap de setmana, en un discurs institucional, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha demanat l’esforç i la implicació de la ciutadania per mantenir-se confinats i ajudar a combatre la pandèmia del coronavirus. L’alcalde ha recordat que l’Ajuntament ha posat ja en marxa una vintena de mesures per fer front a crisis econòmica i sanitària derivada de l’estat de l’alarma pel coronavirus i ha avançat que el govern municipal, es veurà obligat a canviar els objectius fixats en els pressupostos del 2020 per fer front a la situació de crisis sanitària.

L’Ajuntament de Deltebre ha posat en marxa una xarxa de comerç local per facilitar la compra i transport a casa d’aliments i productes de primera necessitat, així com medicaments , als col•lectius de risc i més vulnerables, és a dir gent gran o i persones amb patologies. A aquesta iniciativa si han adherit, 34 comerços de proximitat del municipi.

La biblioteca Delta de l’Ebre va ser un dels equipaments municipals que va quedar clausurat el passat divendres dia 13 de març amb les primeres mesures que va prendre el govern català davant la crisis sanitària del covid 19. La directora de la biblioteca, Neus Bertomeu, recorda que malgrat l’equipament té tancat l’accés al públic, tots els usuaris amb el carnet del Sistrema de Lectura Pública de Catalunya poden accedir a la plataforma digital e-biblio.

La crisi de covid 19 ha obligat També a ajornar el Triatló de Deltebre que s’havia de celebrar els dies 4 i 5 d’abril, i era La primera de les quatre proves de què consta la Lliga Tritour. En principi els organitzadors han decidit que se celebrarà els dies 10 i 11 d’octubre. Al moment de la suspensió el Triatló de Deltebre estava prop d’arribar a la xifra del miler d’inscrits.