Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (25/03/20)

 

El govern de Deltebre treballa ja amb l’elaboració un pla d’acció 2020 per tal d’adaptar els pressupostos a la nova situació de crisis social i econòmica que deixarà l’alarma sanitària del Covid 19 i fer front també a les accions de recuperació del temporal Glòria, que han quedat totalment aturades amb l’arribada de l’alarma pel Covid 19.

La Regió sanitària de les Terres de l’Ebre posa en marxa a partir d’avui na nova reorganització a l’atenció primària amb el tancament dels CAP de Sant Jaume d’Enveja i del Perelló. En el cas de Sant Jaume tota l’atenció es centralitzarà al CAP de Deltebre previ contacte telefònic al 977489691 i només atendrà les demandes urgents i inajornables.

El departament de Salut ha confirmat 5 nous positius per coronavirus a les Terres de l’Ebre que eleven a 33 les persones afectades pel Covid 19. Actualment hi ha hospitalitzades al Verge de la Cinta de Tortosa un total de 14 persones, de les quals 7 es troben a la Unitat de Cures Intensives.

La residència de la gent gran l’Onada de Deltebre viu amb tranquil•litat i a l’hora preocupació la situació de crisi sanitària pel coronavirus que té entre la principal població de risc la gent gran i el personal sanitari i d’atenció. La directora de la residència, Mònica Bertomeu, ha explicat que el centre ha aplicat totes les mesures de seguretat i prevenció necessàries per a evitar contagis. Des del passat divendres dia 13 el centre ja no permet les visites dels familiars i té tancat el centre de dia.

S’amplia fins al 15 de maig el termini de presentació de la DUN, la Declaració Agrària 2020, a través de la qual els pagesos poden sol•licitar els ajuts de la Política Agrària Comuna (PAC). Cal recordar que el termini de presentació va començar l’1 de febrer i estava previst que finalitzés el 30 d’abril, però davant de la situació excepcional d’estat d’alarma provocada pel coronavirus, el Ministeri va ampliar el termini fins al 15 de maig, des del departament d’Agricultura s’està tramitant però ampliar encara més este termini dels ajuts i tràmits de la DUN fins el 15 de juny.