5 de juny de 2020
21:47

Notícies Delta.cat (01/04/20)

2020-06-05T16:30:41+02:001 d'abril de 2020|Notícies Delta.cat|
Ràdio Delta 107.6 FM
Notícies Delta.cat (01/04/20)
Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (01/04/20)

 

La Policia local de Deltebre ha controlat el moviment de més de 1.600 vehicles durant els primers 14 dies de confinament de l’estat d’alarma pel coronavirus. S’han establert diversos controls, amb col·laboració amb els Mossos d’Equadra i Protecció Civil, als accessos de la població, que s’han reduït d’11 entrades a només 4 operatives actualment i també s’ha fet patrullatge pels carrers del municipi. En total s’ha sancionat 86 persones per incomplir l’ordre de confinament, entre elles dos homes que van ser enxampats traficant amb droga en ple confinament. Els dos individus duien al damunt 41 grams de cocaïna. En el marc dels controls s’ha vigilat també especialment l’arribada de persones a les segones residències de Deltebre.

Pel que fa a l’actualització diària de positius de coronavirus a les Terres de l’Ebre, ahir dimarts la regió sanitària de les Terres de l’Ebre va comunicar tres nous casos i va confirmar la cinquena mort a causa de la covid 19. La xifra de positius acumulats és actualment de 97.

L’Ajuntament de Deltebre ha obert a la seva pàgina web un portal d’activitats amb recursos elaborats per la pròpia ciutadania del municipi. Es tracta d’un espai, dividit en diferents categories, i on els veïns i veïnes poden fer la seva aportació multimèdia per tal de facilitar el dia a dia del confinament a causa de la pandèmia de la COVID-19.

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha repartit a Deltebre 87 targetes moneder a les famílies de d’alumnat amb beca de menjador. Les targetes moneder tenen una càrrega inicial de 40 euros, que correspon a l’import de la prestació durant deu dies i que es recarregarà automàticament mentre dure el tancament de les escoles i instituts.

Davant l’avís de mala mar emès pel El Servei Meteorològic de Catalunya per la llevantada que afectarà la costa de l’Ebre fins dijous, amb onades que poden superar els dos metres i mig, l’Ajuntament de Deltebre es manté alerta per les conseqüències que esta llevantada, la segpna en pocs dies, pot tenir sobre la zona litoral entre Riumar i la Marquesa, molt debilitada pel temporal Glòria. De moment, el cordó dunar que es va poder aixecar en tot este tram litoral abans del confinament com a pas previ a les obres d’emergència compromeses per costes de l’estat després del Glòria, està fent la seua funció de pantalla i protecció. La principal preocupació és que el mar puga tornar a entrar als arrossars més propers al mar. A més de mala mar també s’ha emès un avís per per acumulació de pluja.