Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (01/06/20)

 

Avui dilluns han reobert els centres educatius de Deltebre, després que el departament d’Educació donés la instrucció de reobertura de les escoles als territoris que es troben en fase 2 del pla de desconfinament.

Els productors de mol·lusc del delta de l’Ebre han mostrat la seua preocupació perquè amb la caiguda de vendes de musclo i ostra a causa de la crisi de la Covid 19, encara hi ha un 80% de la producció dins de les badies pendent de recol·lecció. La situació és preocupant ja que cada vegada la temperatura de l’aigua és més elevada i hi ha risc que la collita es face malbé si no es trau a temps.

El Departament d’Agricultura ha convocat una nova línia d’ajuts per als arrossers del delta de l’Ebre destinada a subvencionar les saponines, el mètode “més efectiu” per al control del caragol maçana.

La colònia de flamencs del Parc Natural del Delta de l’Ebre ha assolit aquesta temporada un rècord històric amb 4.303 parelles reproductores des que l’espècie va començar a criar en aquest indret l’any el 1992.