4 de juliol de 2020
04:45

Mossèn Joan Guerola, en un reportatge de The Guardian sobre com els europeus han afrontat la pandèmia del coronavirus

2020-07-04T04:30:09+02:003 de juny de 2020|Societat|

El rector de la parròquia Sant Miquel Arcàngel de la Cava (Deltebre), mossèn Joan Guerola, és un dels casos que han elegit els periodistes de The Guardian per explicar com els europeus han afrontat la pandèmia del coronavirus i com retornen a la normalitat. La seva particular sortida Dijous Sant, en ple pic del confinament, ha cridat l’atenció dels reporters britànics.

“Durant la cúspide de les clausures més estrictes d’Europa, Guerola va recórrer a mètodes pastorals menys ortodoxos”, explica el rotatiu. “A la Setmana Santa, el jove, de 42 anys, es trobava a bord d’un camió pla cobert amb una enorme imatge de Jesús, un altaveu i un altar improvisat per a donar benediccions mòbils”, afegeix.

En el reportatge s’explica com el capellà de Deltebre ha difòs les misses a través de Youtube o Facebook. “Però la tecnologia encara no pot substituir la presència física”, s’afirma en el reportatge que ha recollit declaracions del propi mossèn: “Quan he hagut d’administrar els últims ritus, en lloc d’ungir amb les mans, ho he fet amb els pals de fusta que fan servir els metges”, explica Guerola. “La comunió ha estat amb guants i màscara. El principal és ser-hi”, diu.