En el marc del Dia Mundial del Medi Ambient, l’Ajuntament de Deltebre ha posat en funcionament una nova web, anomenada deltebrerecicla.cat, amb l’objectiu d’impulsar i fomentar el reciclatge al municipi mitjançant diferents consells i guies per saber a quin contenidor va cada producte.

Més enllà de la informació pròpia del reciclatge, la web també incorpora informació bàsica de servei com els horaris de la deixalleria de Deltebre i el punt verd de Riumar, el servei de recollida de trastos vells, o les actuacions de neteja a la via pública i a les platges que s’estan realitzant. El regidor de Polítiques Ambientals i Platges, Joan Lucas, ha destacat que “aquesta és una nova acció que impulsem per tal de conscienciar a la ciutadania de la importància de reciclar i de tenir cura del medi ambient”.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “en aquest mandat volem fer un pas endavant en les polítiques ambientals que estem duent a terme des de l’Ajuntament de Deltebre ja que hem de ser capaços, amb la coparticipació dels veïns i veïnes del municipi, de neutralitzar una problemàtica que ens ha de preocupar i ocupar a tota la societat”. De fet, a hores d’ara es troba en procés de licitació la redacció de l’Agenda d’Acció Climàtica de Deltebre, la qual esdevindrà el full de ruta per incentivar el compromís climàtic en les diferents accions que realitzen des de l’Ajuntament de Deltebre.

Tot i això, des de l’Ajuntament de Deltebre ja s’està treballant en la conscienciació ambiental a nivell municipal. De fet, des del govern municipal es va aprovar una bonificació del 100% de l’impost de circulació als vehicles elèctrics i del 50% dels vehicles híbrids per tal de facilitar l’adquisició de vehicles elèctrics. En la mateixa línia, també es bonifica l’IBI en un 25% a les famílies o a les empreses que instal·len plaques fotovoltaiques destinades a l’autoconsum.

A banda d’aquesta acció, des de l’Ajuntament de Deltebre també s’ha començat a implementar el pla de substitució de les llumeneres de les vies públiques i dels equipaments municipals a LED, s’impulsen campanyes ambientals per al foment del reciclatge, es consumeix energia verda i energia renovable, es promociona el producte local i de qualitat i, finalment, entre d’altres, s’han aplicat criteris de sostenibilitat en les licitacions públiques. A més, amb l’objectiu de millorar la recollida selectiva de paper i cartró, s’està portant a terme la recollida porta a porta de tots els establiments, comerços i activitats.

En el dia Mundial del Medi Ambient, l’alcalde també ha volgut posar en relleu la necessitar d’una acció urgent per a pal·liar els efectes de la regressió al Delta de l’Ebre i Deltebre. De manera coordinada amb la resta d’ajuntaments del Delta, s’ha elaborat el Pla Delta com a document d’acció estratègic. Un document que Soler “espera que es comenci a aplicar el més aviat possible per tal que Deltebre i el Delta de l’Ebre esdevinguin un territori de futur amb igualtat d’oportunitats per a tothom”.