El centre d’inspiració turística EbreTerra, l’espai turístic, gastronòmic i formatiu del Consell Comarcal del Baix Ebre situat a Deltebre, reobre aquest dilluns al públic després de gairebé tres mesos tancat per la crisi sanitària. Les instal·lacions romandran obertes de dilluns a diumenge de 10 del matí a 5 de la tarda i l’accés serà gratuït. Aquesta és una de les mesures del pla del Consell Comarcal del Baix Ebre per fer front a la crisi causada per la pandèmia de la Covid-19. En aquest sentit, el Consell Comarcal ha suspès de forma temporal l’aplicació de l’ordenança reguladora de l’entrada a EbreTerra.

També s’ha suspès l’aplicació de l’ordenança reguladora de la utilització dels espais de cuina d’EbreTerra amb l’objectiu de facilitar la realització de tallers de cuina, tastos de vins i presentació de productes gastronòmics. “L’espai de cuina d’EbreTerra s’obrirà de manera gratuïta a les escoles de cuina del territori i a les empreses que treballen en la promoció de productes agroalimentaris de quilòmetre zero”, ha explicat la consellera comarcal responsable d’EbreTerra, Laura Fabra.

Amb l’objectiu de vincular la cuina d’EbreTerra al sector primari i al sector de la restauració es potenciarà la línia de gastronomia a través de l’assessorament de consultories gastronòmiques. “A les Terres de l’Ebre tenim un sector primari molt potent amb la producció de productes de primera qualitat, hem de donar-los a conèixer als turistes i potenciar-ne el consum”, ha assenyalat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

Finalment, les sales de reunions Ramon Calvo, sala de Formació i sala Coworking seran gratuïtes per a la realització de reunions d’empreses i associacions vinculades al sector turístic.